piektdiena, 2012. gada 28. septembris

Reiz bija Dramaturgu cīņas


Atgriezīsimies nesenā pagātnē, lai pastāstītu jums, kā mums veicās Dramaturgu cīņās, kuras notika šā gada 5.augustā, Dirty Deal Teatro mums tik viesmīlīgajās telpās.

Dramaturgu cīņu pamatā bija plāns tuvāk iepazīstināt dramaturgus ar režisoriem un scenogrāfiem, tos noliekot interesantās pozīcijās, liekot tiem sadarboties neierastos apstākļos. Cerot, protams, uz veiksmīgu un jaunu komandu rašanos. Lai to visu realizētu, radās doma uzaicināt 4 dramaturgus, 4 režisorus un 4 scenogrāfus, tiem iepriekš neko diži vairāk nestāstot. Kad visi radošie bije ieradušies, mēs viņiem likām izlozēt komandas, par centrālo personu katrā no komandām ieceļot dramaturgu. Komandas mums sanāca šādas:

komanda #1
režisors Andrejs Polozkovs, dramaturģe Līva Eglīte, scenogrāfs Artūrs Arnis

komanda #2
režisors Krišjānis Sants, dramaturģe Aiva Birbele, scenogrāfs Valters Krisbergs

komanda#3
režisors Dmitrijs Petrenko, dramaturģe Justīne Kļava, scenogrāfe Liene Jonīte

komanda #4
režisore Zane Beinare, dramaturgs Toms Krauklis, scenogrāfs Oskars Točs

Kad tik tālu nu bijām tikuši, ar skatītāju palīdzību, katrai no komandām iedalījām pa papildus uzdevumam, kas jāņem vērā sadarbojoties. Komandai #1 tika ņemt vērā 3.laika prognozi darbā, komandai #2 - apstākli, ka viens no raksturiem ir kurlmēms, komandai #3 to, ka viens no raksturiem ir bišu sadzelts, savukārt komandai #4 faktu, ka kaut kas kaut kur ļoti nelabi ož.

Apbruņoti cits ar citu, savām prasmēm un uzdevumu izveidot potenciālas izrādes prezentāciju,  ņemot vērā skatītāju izvirzīto papildus uzdevumu, komandu dalībnieki uz divām stundām tika izsūtīti čakli strādāt.

Pēc divu stundu darba, komandas bija gatavas prezentēt savas idejas, nododot tās skarbajam skatītāju vērtējumam, kas izvērtās draudzīgās, radošās un kvalitatīvās diskusijās par katru no potenciālajiem darbiem.

komandai #1
tapa piedāvājums izrādei, kurā mums atklāti derētu parunāt par seksu

komandai #2
tapa piedāvājums izrādei, kurā stāsts par kurlmēmu puisi tiktu stāstīts ar dejas palīdzību, ņemot vērā 3 dažādus stāsta variantus, ar domu par sapni pret realitāti

komandai #3
tapa piedāvājums izrādei par mīlas 3stūri, beigu beigās puisim ieziežoties ar medu meitenes dēļ, jo viņa taču zina, ka viņam ir alerģija pret bišu kodumiem

komandai #4
tapa piedāvājums izrādei, kurā galvenais varonis sava sapņa vārdā izlemj pašaizdedzināties
(lieki laikam piebilst, ka uguns tika pielietota arī idejas prezentēšanā)

Ieklausoties dažādajos stāstu piedāvājumos, publika, pēc labākajām tradīcijām, tika aicināta aizklāti balsot par saviem favorītiem..



..un tad nu, iedomātām timpānu skaņām piepildot telpu, tapa noskaidroti uzvarētāji, kas ar pāris balsu izrāvienu, šoreiz bija komanda #2 !!


Pats lielākais gandarījums mums, kā pasākuma veidotājiem, tapa dots pēc pasākuma beigām, kad pāris no jaunizveidotajām komandām nebūt tik aši nešķīrās, bet turpināja attīstīt nupat radītās idejas un apmainījās ar kontatinformācijām. Galu galā - cīņa bija sīva, kas nozīmē vien to, ka potenciāls ir katrā no Dramaturgu cīņu piedāvājumiem. Potenciāls gan saturā, gan atbalstā, ko gūt no skatītājiem un klausītājiem, kas plašā skaitā apmeklēja cīņas, vēloties uzzināt, kā tad īsti tas teātris top.

Paldies jums bezgalīgs, lasītāji un skatītāji! Paldies tiem, kuri nenobijās un cīņās piedalījās! Paldies Dirty Deal teātrim! Tieši jūsu dēļ mums ir pāris plāni nākotnei, par kuriem še ziņosim pavisam drīz.


Tiekamies!

Ar cieņu,
LDģ

Nav komentāru: